chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям не хочуть скасовувати візи до Шенгену

20 лютого 2012 о 13:54

Громадяни України наступного року не поїдуть до країн Євросоюзу без віз, реалізація підписаного Україною та ЄС Плану дій з візової лібералізації затримується.

Про це йшлося на круглому столі в Києві за участі українських урядовців і незалежних експертів. Прогрес України на шляху до безвізового режиму з ЄС є нерівномірним і диспропорційним; відзначають фахівці.

Найбільше проблем – у сферах боротьби з корупцією, запровадженням біометричних документів та захистом прав і свобод громадян. Про це повідомила координатор моніторингу – голова громадського консорціуму «Європа без віз» Ірина Сушко.

«По суті, на сьогодні перед нами стоять три ключові завдання, які треба вирішити (і громадськість чітко їх окреслила): біометричні документи, боротьба з корупцією, боротьба з дискримінацією. Питання не стільки у тому, щоб ухвалити відповідні документи, питання у тому, щоб ці документи були якісними, у відповідності із стандартами та критеріями, які висуває ЄС до цих документів», – наголосив провідний експерт департаменту співпраці з ЄС Міністерства закордонних справ України Єгор Божок.

Підписаний 2010 року Україною та ЄС План дій з лібералізації візового режиму передбачає розробку та впровадження українською стороною законів з безпеки та захисту персональних даних, управління міграційними потоками, боротьбою з корупцією та дискримінацією. За даними європейських та українських експертів, найбільше Київ просунувся у міграційній сфері.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути