chrome firefox opera safari iexplorer

Лавра і музей у Пирогово створять спільний туристичний маршрут

07 березня 2012 о 09:05

До Євро-2012 у Києво-Печерській лаврі відкриють нарешті Монастирський сад, а до Музею в Пирогово під час чемпіонату ЗМІ пускатимуть безплатно.

Про це у вівторок під час прес-конференції повідомили керівники цих музейних закладів, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Ми плануємо до Євро відреставрувати і відкрити Монастирський сад і підземні винні погреби», — зазначила генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича. За її словами, до чемпіонату готуються й екскурсоводи, які проводитимуть лекції на території Лаври шістьма мовами.

Квиток до заповідника можна буде замовити через Інтернет.

Водночас генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові Дмитро Заруба повідомив, що їхнім першим кроком у ході підготовки до Євро-2012 стало запровадження безплатного входу на територію музею для українських та іноземних журналістів під час турніру.

Любительська зйомка також буде безкоштовною.

Заруба додав, що обидва музейні заклади також домовилися реалізувати спільний проект перед Євро-2012. «Це буде спільний туристичний маршрут — аби люди, які хочуть відвідати Лавру, дізналися, що є такий музей у Пирогові, а ті, хто побував у Пирогові, завітав і до Лаври та до Софії Київської як єдиного комплексу», — зазначив він.

Окрім того, заплановані просвітницькі програми та майстер-класи для студентів, школярів і дитячих груп.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути