chrome firefox opera safari iexplorer

На Закарпатті спалювання трави знищило 100 га виноградників

27 березня 2012 о 13:16

На території Великолазівської сільської ради Ужгородського району, через спалювання сухої трави загорілися виноградники місцевого агропромислового підприємства.

Поки загорання помітили та викликали рятувальників, вогонь швидко поширився на значну територію, охопивши 100 гектарів площі виноградників.

Про це повідомили в управлінні Держтехногенбезпеки у Закарпатській області .

На жаль, насадження врятувати не вдалося. Попередньою причиною вважається занесення стороннього джерела запалення: пожежу міг спровокувати або кинутий недопалок, або необережне спалювання сухої трави.

Як свідчать статистичні дані, за останні три тижні у Закарпатській області виникло 302 пожежі через спалювання сухотрав’я. Найбільша їх кількість сталася в Ужгородському (126 випадків), Мукачівському (47), Виноградівському (39) та Берегівському (38) районах області. За аналогічний період минулого року таких випадків було зареєстровано 95.

У свою чергу, управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області вкотре нагадує громадянам, що спалювання сухої рослинності може призвести до знищення матеріальних цінностей, травмування чи загибелі людей, а також до забруднення навколишнього середовища.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути