chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначають Всесвітній день води

22 березня 2012 о 10:26

Сьогодні, 22 березня, відзначається Всесвітній День Води, започаткований Генеральною асамблеєю ООН у 1993 році з метою проведення активного інформування широких верств населення та привернення уваги громадськості і політиків до проблем водних ресурсів, передає УНН.

Цьогорічний День Води вже всьоме проходить в рамках Міжнародного десятиріччя дій «Вода для життя», оголошений Генеральною Асамблеєю ООН в 2005 році і присвячений темі «Вода та продовольча безпека».  Продовольча безпека існує тоді, коли всі люди, у всі часи, мають постійний фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої кількості безпечних та поживних харчових продуктів для задоволення своїх потреб та здорового життя. Вода є одним з основних вихідних факторів виробництва продуктів харчування. Проблеми продовольчої безпеки загострились після піку цін 2008 року та фінансової кризи 2009 року. Зростання населення, урбанізація, зміна раціону харчування та виснаження ґрунтів і вод, збільшення вартості енергії, кліматичні зміни – фактори, які підривають продовольчу безпеку.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути