chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці вшанують пам'ять Вацлава Гавела

23 березня 2012 о 11:36

Посольство Чеської Республіки в Україні, Чеський центр в Києві, Інститут Євро-Атлантичного Співробітництва та Клуб молодих дипломатів України представляють вечір пам'яті Вацлава Гавела.

Час і місце заходу: 26 березня (понеділок) о 19:00. Київ, театр «Сузір’я», вул. Ярославів Вал, 14-б.

Вацлав Гавел – людина, яка своєю присутністю та діяльністю позначила цілу добу в історії Чехії. Він був одним з лідерів дисидентського руху, що протистояв комуністичному режиму в Чехословаччині після радянського вторгнення.

Разом із тим Гавел зробив неоціненний внесок у скарбницю світової літератури.

Вечір пам’яті покликаний вшанувати пам'ять цієї значущої людини. В рамках вечора виступить відомий чеський фотограф Богдан Голомічек, який познайомить нас з фотографіями Вацлава Гавела за часів його дисидентського періоду.

Політолог Олексій Гарань розмірковуватиме про роль Гавела в сучасній Україні, а Сергій Правденко, ректор Укртелерадіопресінституту, поділиться власними враженнями від особистого знайомства з президентом Чехії.

Народний артист України Сергій Озіряний декламуватиме уривки з творів Гавела «Вернісаж» та «Сила безсилих».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути