chrome firefox opera safari iexplorer

Українці масово калічать себе у спортзалах

23 березня 2012 о 11:08

З настанням весни кількість українців, які займаються спортом, за оцінками менеджерів фітнес-клубів, різко зростає приблизно на третину.

За словами клієнтів, ця оцінка занижена: менеджери клубів бояться злякати потенційних новачків, насправді відвідувачів спортзалів стає як мінімум вдвічі більше, пише журнал «Фокус». І далеко не всі відвідувачі розуміють, яку шкоду здоров'ю можуть завдати форсовані навантаження. Лише одиниці перед початком занять звертаються до лікаря та тренера-консультанта. А самодіяльність закінчується плачевно.

Березневий фітнес бум можна легко пояснити: кожен хоче мати гарну фігуру під час відпустки, зазначає видання.

23-річна Ганна Соболєва вже кілька років відвідує фітнес-клуб в центрі Києва і може легко відрізнити «сезонника» від постійного клієнта.

«Переважно це дівчата 20-25 років. Вони рідко звертаються до інструкторів – економлять, соромляться або думають, що впораються самі. Після тренування можуть спокійно з'їсти „Снікерс“ ,а після ще кількох занять „зав'язати“, не витримавши навантажень», — розповідає дівчина.

Більш вперті залишаються, але калічать себе. «Нещодавно якась дівчина просто ходила за мною по п'ятах, повторюючи всі мої вправи. І розтягнула гомілковий м'яз», — сказала Ганна.

Давати поради «сезонникам», які займаються самостійно, лікар Олена Риб'якова не хоче принципово. Каже, що останнім часом й так багато пацієнтів з фітнес-клубів.

«Без консультацій з лікарем і тренером влаштовувати тілу серйозні навантаження не можна категорично. Та й займатись інтенсивно лише кілька місяців – погано для серцевої системи непідготовленої людини. Потрібно хоча б зимою починати, а краще цілий рік підтримувати форму», — каже Олена.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути