chrome firefox opera safari iexplorer

День матері у Києві відсвяткують карнавальною ходою

13 квітня 2012 о 09:45

5 травня на вулиці Хрещатик відбудеться святкування Дня матері та Дня захисту дітей.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Згідно з документом, з 12.00 до 13.00 у центрі столиці пройде ІV міський карнавал дитячої творчості (святкова карнавальна хода: історичних персонажів, музичних, театральних та танцювальних колективів, представників сучасних видів спорту).

З 12.00 до 16.00 на вул. Хрещатик від вул. Прорізної до Майдану Незалежності працюватиме «Містечко майстрів» (виставка аматорських дитячих робіт).

З 14.00 до 20.00 працюватимуть розважально-ігрові майданчики.

З 16.00 до 22.00 на Майдані Незалежності відбудеться гала-концерт дитячих талантів та майстрів української естради «Світ талантів – Цвіт нації».

У зв’язку з проведенням свята передбачено перекриття руху транспорту цього дня з 9.00 до 22.00.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути