chrome firefox opera safari iexplorer

Дніпропетровськ — у паніці

27 квітня 2012 о 15:10

Дніпропетровці поки що перебувають у стані паніки та непроінформованості у зв'язку із серією вибухів, які пролунали у Дніпропетровську.

Остання реакція місцевих на події:

«Чоловік приїхав з центру. Був на чергуванні. Розповідає, що біля оперного театру бачив зо п'ятнадцять тіл. Всі накриті білими простирадлами, заплямованими кров'ю. Люди нажахані. Мобільні не працюють. Кажуть, все це сплановано. Так намагаються відлякати туристів від Євро», — розповідає Gazeta.ua жителька Дніпропетровська Злата. — Зараз показують по телевізору, що трупів нема. Кажуть, вибух організували ті самі, що й у листопаді торік. Тоді близько 12 ночі біля ЦУМу вибухнула урна. Загинув хлопець, що проходив повз, — розповідає Злата.

«Якраз проходив біля Центрального універмагу, коли почувся вибух. Підходжу ближче до зупинки трамваїв „Вулиця Островського“ — іще один вибух. Рвонуло не сказати щоб дуже сильно. Але курява піднялася і сміття літає. Перехожі всі врозтіч, баби репетують, що на зупинці люди лежать. Враз міліції звідкись наїхало. До зупинок за 100 метрів не підпускають. Не можу роздивитися. що там робиться. Я оце йду пішки до залізничного вокзалу, бо трамваї по Карла Маркса зараз не ходять. До тих зупинок звідусіль спішать „швидкі“ із маячками, сигналять. А бикота на крутих тачках їх не пропускає. Додому мені треба добиратися на метро. Сподіваюсь, воно працює», — розповідає по телефону дніпропетровець Олександр Чобітько, 39 років.

«Сидимо усі, трясемося. Мобільний зв'язок зі страшними перебоями. Чоловікові на роботу додзвонилася тільки по міському, мобільний не працює взагалі, Інтернет частково заблокований, учениця через мобільник зайшла. Пишуть про вибухи на пр. Правди на зуп. „Донецька“ (це в спальному районі на лівому березі, дві зупинки від мого будинку). Навіть не знаю, як буду добиратися додому, адже працюю на правому березі в центрі. Як раз по ходу першого трамвая, де почалися вибухи. Діти дзвонять, всі в паніці, скасовуємо уроки. Головне, щоб всі благополучно дісталися додому. Моя дитина вчиться в школі недалеко від місця першого вибуху — пл. Островського. Додзвонилася його вчительці, поки все нормально», — прокоментувала ситуацію Оксана Мануйлик, 33 роки, викладач в музшколі...

«10 взрывов, а трамваи битком набитые и куча людей на остановках. Люди отмороженные», — пише в Twitter користувач artur4ik

«ну а кроме шуток, чуваки в центрах, валите на районы срочно, на остановках не стойте, к урнам не подходите», — радить користувач Ice.

«Проспект Карла Маркса перекрыт, похоже и Плеханово тоже. БТР на улицах» — пишуть у мережі.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути