chrome firefox opera safari iexplorer

У Східниці відбудеться фестиваль повітряних куль

20 квітня 2012 о 15:32

У Східниці з 28 квітня по 2 травня відбудеться всеукраїнський фестиваль повітряних куль «FLYQUEST». Мета фестивалю — популяризація повітроплавання та курорту Східниця.

Участь у фестивалі візьмуть участь 7 команд з цілої України. На участь у фестивалі подала заявку команда з Литви, якщо вони приймуть участь — це буде перший в західній Україні міжнародний турнір з повітряних куль. Східниця на сьогодні єдине місце в Україні, де літають повітряні кулі в горах, повідомив голова оргкомітету Микола Шепітчак.

У програмі турніру передбачені, якщо дозволять погодні умови та напрямок вітру, польоти на повітряних кулях над горами Сколівського та Турківського районів.

Все залежить від силу вітру та від пересування повітряних течій. У випадку штилю, кулі в небо будуть підніматися над Східницею та над прилеглою територією.

Також у програмі турніру буде так звана «робота куль у прив'язному режимі та парад повітряних куль у нічному небі» кулі будуть прив'язані на відкритій місцевості і будуть випускатися на висоту близько 30 метрів і любителі гострих відчуттів матимуть можливість не лише помилуватися кулями, але й піднятися у повітря та оглянути Східницю та її околиці із висоти пташиного польоту.

Кульмінацією фестивалю стане грандіозний парад повітряних куль, які світитимуться, в нічному небі.

Короткий опис турніру

Повітряна куля з учасниками турніру по команді стартує. Пілот розібравшись з вітрами займає потрібний напрямок. Через годину після старту пілот визначає можливе місце посадки аеростата. Після приземлення пілот передає свої координати водію машини підбору. Машина підбору з іншими членами команди вирушає на місце посадки аеростата за даними координатами. Завдання драйвера швидко знайти повітряну кулю та повернутися на старт.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути