chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні зафіксували рекордний флешмоб до Євро-2012

25 квітня 2012 о 12:32

У рамках всеукраїнського проекту «Наймасовіший флешмоб груп підтримки, присвячений Євро–2012», зафіксовано новий рекорд України.

Ним став гігантський чердансинг на головній площі Харкова, в ході якого старшокласники, танцюючи під музику пісні Гайтани «Україна! Будьмо!», створили квіткові композиції прапорів держав, що прийматимуть чемпіонат Європи з футболу.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Хижняк, у рекордному флешмобі взяли участь 2 тисячі юних черлідерів і 600 волонтерів.

Навчити таку кількість школярів рухатися в одному ритмі, створюючи на ходу фактично художнє полотно, в Україні досі не вдавалося нікому.

Встановлений рекорд не був експромтом: підготовка до нього тривала довго і наполегливо.За словами віце–президента Харківської обласної федерації спортивної аеробіки і фітнесу Андрія Боліка, спочатку в усіх районах Харкова проводили майстер–класи для майбутніх учасників чердансингу. А потім п’ять днів поспіль на базі академії фізкультури проходили змагання, де й визначили переможців. Уже з ними готували сам номер, запрошуючи на тренування по 400 учнів щодня протягом тижня.

Тож, викликаючи на флешмоб представника «Книги рекордів України», автори ідеї особливо не хвилювалися — номер був підготовлений на «відмінно».

Правда, учасникам дійства, серед яких були учні 7—10 класів, довелося прогуляти не один урок. Цілком можливо, що елементи цього дійства буде використано на стадіоні «Металіст» і під час футбольних матчів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути