chrome firefox opera safari iexplorer

Купальний сезон в Україні розпочнеться не раніше, ніж за три тижні

01 травня 2012 о 12:07

Температури води у річках та озерах України на даний час не перевищує +10…+13 градусів, а в Азовському та Чорному морі показники взагалі нижчі на кілька градусів.

Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, попередньо прогнозуючи можливий початок купального сезону.

«Температури води на сьогодні в річках України становить переважно від +10 до +13 градусів. А на морських акваторіях вона навіть менша на один два градуси. Для прогрівання таких значних мас води потрібен до +20 градусів – температурі при якій вже можна купатися, потрібен певний час», — сказав він.

На уточнююче питання журналіста УНН, коли все ж очікувати в Україні офіційного початку купального сезону, він відповів так:

«Для того, щоб вода прогрілася до належної температури і люди змогли відпочивати на воді потрібно не менше двох – трьох тижнів, в залежності від загального характеру атмосферних процесів».

Крім того, М.Кульбіда нагадав, що з 3-го по 7-ме травня в Україні очікується значне погіршення погодних умов, а тому, за його словами, до купального сезону ще далеко.

«Я думаю, що це (купальний сезон – Ред...) не скоро відбудеться», — резюмував директор Укргідрометцентру.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути