chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні безробіття втричі вище за офіційні дані

18 травня 2012 о 12:03

Міжнародна організація праці оцінює кількість безробітних в Україні в 1,7 млн осіб. Про б це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

«За даними МСП, рівень безробіття в Україні становить 1,7 млн осіб. Він знизився за останній рік з 8,1% до 7,9% працездатного населення», — йдеться у повідомленні.

При цьому Мінсоцполітики зазначає, що різниця цих даних з даними Державної служби статистики викликана різницею у методології їх розрахунку: МСП, що має представництво в Україні, самостійно розраховує рівень безробіття за національними статистичними даними, але на основі власної методології, при цьому, згідно з методологією МСП, незайнятими особами вважаються всі особи працездатного віку (від 15 до 70 років), які не мають роботи.

Міністерство підкреслює, в Україні громадяни 15-16 років навчаються в середніх школах, у віці 16-22 роки — у коледжах і вищих навчальних закладах, жінки у віці від 55 до 70 років, а чоловіки з 60 до 70 років є пенсіонерами і переважно не працюють, хоча за методологією МСП їхній вік вважається працездатним.

При цьому відомство спростовує інформацію, що з'явилася у ЗМІ про те, що в Україні налічується 5 млн безробітних.

«Офіційно зареєстрованих у Державному центрі зайнятості 506 тис. осіб. Подібна некоректна інформація (про наявність 5 млн безробітних) поширюється не вперше і, на наш погляд, породжена нерозумінням низкою експертів різниці між поняттями „безробітних“ і „незайнятих“ осіб», — йдеться у повідомленні.

Мінсоцполітики нагадує, що безробітними в Україні вважаються всі особи, що звернулися у Держслужбу зайнятості і знаходяться на обліку як безробітні.

Міністерство зазначає, що дані щодо безробіття в Україні і за методологією українського Держстату, і за методологією МСП регулярно публікуються на урядових сайтах і ніколи не приховувалися.

Відомство повідомляє, що станом на кінець квітня в Україні налічувалося 20,3 млн працюючих осіб, 0,5 млн безробітних і 13,7 млн пенсіонерів, з яких 1,8 млн працюючих пенсіонерів.

У квітні офіційний рівень безробіття знизився на 0,2 процентного пункту до 1,7%.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути