chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні приватні ВНЗ масово позбавляють ліцензій

28 травня 2012 о 10:42

В Україні анулювали ліцензії трьом приватним вищим навчальним закладам, повідомляють в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України.

Так, ліцензій позбавлені: Київський економічний інститут менеджменту (на підготовку молодших спеціалістів за спеціальностями Фінанси та кредит, Комерційна діяльність, Ресторанне обслуговування); Донецький коледж радіоелектроніки та управління (повністю — для всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів та спеціальностей); Київський університет Східний світ (повністю — для всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів та спеціальностей).

За даними міністерства, таке рішення було прийнято на засіданні Державної акредитаційної комісії за результатами планових комплексних перевірок Державною інспекцією навчальних закладів України.

Крім того, Київському економічному інституту менеджменту надано трьохмісячний термін для усунення виявлених недоліків і порушень при підготовці бакалаврів, спеціалістів, магістрів.

Також відзначається низький рівень знань студентів за результатами проведених контрольних робіт.

Варто зазначити, що за даними відомства, під час перевірок інспекторами ДІНЗ зафіксовані численні порушення Ліцензійних умов надання освітніх послуг і виявлено низьку якість підготовки фахівців. Зокрема, встановлено невідповідність у кадровому, навчально-методичному, матеріально-технічному забезпеченні, порушення Умов прийому до вищих навчальних закладів, процедури призначення керівників ВНЗ.

Як повідомлялося в лютому, Державна акредитаційна комісія України за шість місяців перевірок Держінспекції навчальних закладів анулювала ліцензії 11 ВНЗ.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути