chrome firefox opera safari iexplorer

На час Євро-2012 в київському метро заборонили торгівлю

07 червня 2012 о 15:47

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» заборонило торгівлю на території 5 станцій метро в центрі міста в період з 7 червня по 1 липня. Про це сказано в повідомленні прес-служби підприємства.

«З метою забезпечення безпеки перевезень пасажирів на період проведення фінальної частини Євро-2012 заборонено торгову діяльність з пересувних об'єктів торгівлі на центральних станціях метрополітену, що прилягають до фан-зони:»Хрещатик", «Театральна», «Поштова площа», «Площа Льва Толстого», «Золоті ворота», — сказано в повідомленні.

При цьому в дні проведення матчів чемпіонату 11, 15, 19 і 24 червня, а також 1 липня на станціях метрополітену не буде здійснюватися торговельна діяльність з пересувних об'єктів комерційної торгівлі та соціально-побутового призначення (МАФи, лотки).

У повідомленні пояснюється, що умовами чинних договорів передбачено, що при виробничій необхідності, загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій (у дні масових заходів тощо) «Київський метрополітен» має право встановлювати на станціях обмеження з роботи контрагентів, відповідно до яких ті повинні припиняти свою діяльність на відповідній станції і розбирати свої торгові об'єкти.

«Також повідомляємо, що керівництво КП „Київський метрополітен“ не видавало жодних розпоряджень про припинення розміщення пересувних торгових об'єктів. Щодо обвинувачень метрополітену в самоправстві, повідомляємо, що, незважаючи на те, що розміщення пересувних засобів торгівлі поки законодавчо не врегульовано, КП продовжило договори на розміщення цих об'єктів», — сказано в повідомленні.

Станом на 7 червня було продовжено дію 43 договорів з підприємцями, які, зокрема, продають пресу на 135 торгових об'єктах, розташованих на території метрополітену.

Адміністрація «Київського метрополітену» просить підприємців і громадян з розумінням поставитися до обмежень торговельної діяльності на території метрополітену, оскільки це тимчасовий захід, пов'язаний із забезпеченням безпеки перебування і киян, і гостей Євро-2012 з футболу.

Нагадаємо, «Київський метрополітен» продовжив роботу метро з 7 червня по 2 липня до 1:00 у зв'язку з проведенням Євро-2012 з футболу.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути