chrome firefox opera safari iexplorer

Полякам стало соромно за свої непристойні жарти про українок

22 червня 2012 о 13:27

Польська радіостанція Eska Rock сьогодні у своєму ефірі попросила вибачення у громадянок України за непристойні жарти, котрі на минулому тижні озвучили двоє її ведучих в одній із ранкових програм.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, вибачення польською, англійською, російською та французькою мовами під звуки національного гімну України від імені радіостанції та працівників програми «Poranny WF» виголосив журналіст Міхал Фігурський.

«Прагнемо висловити cвій глибокий жаль з приводу наших висловів стосовно українських жінок», — розпочав він свою коротку заяву.

Журналіст відзначив, що він разом з Кубою Воєвудським, своїми висловами не хотіли образити українок, а втілилися в образ видуманих людей, котрі нібито були дуже розлюченими через погані результати гри збірної Польщі з футболу та заздрили успіхам збірної України на Євро-2012.

«Особисто вважаємо, що українські жінки мають виняткову красу, що викликає у нас подив та повагу, що стосується також решти вашої прекрасної та братньої, нам полякам, нації», — сказав М.Фігурський.

«Просимо у вас вибачення та складаємо вирази поваги», — резюмував журналіст, котрий зачитував вибачення чотирма мовами близько 2 хвилин.

Додатково один із гостей ранкової програми «Poranny WF» зачитав це ж вибачення данською мовою.

Представник радіостанції сказала УНІАН, що М.Фігурський виголосив вибачення на початку та після завершення сьогоднішньої програми.

Як повідомляв УНІАН, МЗС України вчора оприлюднив заяву, в якій вимагав вибачень польських журналістів за образливі вислови на адресу громадянок України, про які стало відомо завдяки ініціативі низки поляків та українців, котрі подали заяву в прокуратуру на журналістів радіостанції, в якій вимагають притягнути їх до кримінальної відповідальності за ксенофобічні вислови.

Керівник Eska Rock Богуслав Потонєц, коментуючи ситуацію, заявляв, що журналісти у своїй програмі висміювали не українок, котрі часто працюють хатніми робітницями у Польщі, а «стереотипи деяких поляків» стосовно них.

Довідка УНІАН. Українці є найчисленнішою групою серед іноземців, котрі легально живуть у 38-мільйонній Польщі, а також приїжджають сюди на роботу, для ведення бізнесу та відпочинку на підставі віз. Торік польські консульства видали громадянам України майже 600 тисяч віз, в тому числі, до 200 тисяч на роботу.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути