chrome firefox opera safari iexplorer

У фан-путівниках «Євро» відомі історичні постаті України не є українцями

14 червня 2012 о 17:03

Під час «Євро-2012» у всіх приймаючих містах України роздають фан-путівники, котрі укладали не українці. Про це повідомили журналісти «Гарячої лінії ZIK».

Нещодавно на «Гарячу лінію ZIK» звернувся львів’янин, який обурений інформацією в фан-путівнику на 35-й сторінці.

Річ у тім, що там зазначається три найвідоміші історичні постаті України: Леонід Брєжнєв – генеральний секретар Компартії України, Голда Мейєр – президент Ізраїлю та Сергій Прокоф’єв – російський композитор.

«Це сором для України, особливо під час Євро, коли у Львові багато іноземців, які перечитують цю інформацію. Ці люди не є українцями, не говорячи вже про їхню популярність… Чому там немає Т.Шевченка, Я.Чорновола, І.Франка, Б.Хмельницького?», — розповів пан Михайло, що звернувся на «гарячу Лінію ZIK».

«Громадська організація «Football Supporters Europe», котра займалась інформаційним наповненням цього путівника, складається з іноземних вболівальників, які і підбирали інформацію для путівника. Тому важко пояснити вибір цих відомих історичних постатей, які не є українцями», – розповів голова представництва організації в Україні, пан Ігор.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути