chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройшов перший український Парад тиші

07 червня 2012 о 08:50

У Києві відбувся перший український Парад тиші.

Представники різних субкультур та спортивних рухів: графітчики, ролери, велосипедисти, альпіністи та просто громадяни, яким небайдужа екологічна доля України, пройшлися вулицями столиці, слухаючи одну музичну хвилю, при цьому не скандуючи та не промовляючи жодного слова.

У руках кожного з учасників був транспарант із власним розумінням поняття екологічність: «Кожний пшик дезодоранту руйнує озоновий шар», «Убивати заради їжі?», «Зелена дорога в майбутнє», «Збережи свій світ! Збережи своє майбутнє!», «Ні пластику» та інші.

Учасники цього заходу хотіли продемонструвати, що екологічні проблеми та те, якою ми залишимо нашу Планету нащадкам, стосуються кожного, незалежно від віку чи інтересів, а вирішити ці проблеми можна лише спільно, при цьому весело проводячи час і не заважаючи оточуючим.

Стартував парад з-під Арки Дружби Народів. Близько 50-ти учасників рушили в бік Хрещатику до парку Тараса Шевченка.

Там вони підписали унікальний меморандум про створення Української Молодіжної Кліматичної Коаліції (УМКК). До неї, зокрема, приєдналися міжнародна кліматична організація 350.org, «М-клуб», «Інтеркультура», ЗУЧ, Клуб прикладної екології та ініціативи.

У засадах документу наголошується, що саме від молоді залежать позитивні екологічні зміни у світі. При цьому учасники меморандуму виступають виключно за ненасильницькі методи своєї боротьби.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути