chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'являться нові зупинки

27 червня 2012 о 09:51

У Києві найближчим часом будуть проведені конкурси із залучення інвесторів до встановлення сучасних зупинкових комплексів та павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту.

Розпорядження КМДА, яке підписав Олександр Попов, затверджує перелік об'єктів, куди включено всі зупинки міста. Це понад 2 тис. 800 об'єктів, на оновлення яких необхідно близько 30 млн дол., повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема: у Голосіївському районі — 327, Дарницькому — 315, Деснянському — 315, Дніпровському — 290, Оболонському — 331, Печерському — 129, Подільському — 226, Святошинському — 300, Солом'янському — 278 і Шевченківському — 292.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренко, до інвестора буде висунута умова привести усі зупинкові комплекси до єдиного вигляду.

«Більшість зупинок у місті знаходяться у занедбаному стані і вимагають негайного ремонту. Ми використаємо досвід європейських столиць, де всі зупинки виконані у єдиному стилі та утримуються за рахунок бізнесу. Головне управління містобудування та архітектури КМДА вже розробило типові проекти комплексів. Перший являє собою конструкцію зі скла з одним рекламним носієм і схемою руху транспорту, другий — із боковою секцією для інформації. Третій варіант додатково включатиме невелику торгівельну точку для продажу квитків, преси тощо.», — пояснив він.

Також Крамаренко зазначив, що реалізація пива, слабоалкогольних напоїв та продуктів харчування на зупинках буде заборонена.

«Зупинок з торговельними секціями буде небагато, лише там, де вони дійсно потрібні, це приблизно 25% від загальної кількості, — сказав він. — Загалом інвестор має вкласти у будівництво нових комплексів близько 30 млн дол. Натомість він отримає право розмістити на даних об'єктах рекламні конструкції і торговельні точки».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство