chrome firefox opera safari iexplorer

У київському зоопарку з'явився новий житель

06 червня 2012 о 09:00

У Київському зоопарку знову з'явився слон, йдеться в сюжеті ТСН.

У Києві слона чекали кілька років і зустріли як справжню зірку — гучними оплесками. А в зоопарку навіть готові були вибачити слону запізнення у півтори години. Незважаючи на супровід, він потрапив у невеликий затор. Журналістам втомлений слон показав лише свою задню частину — розвернутися до преси головою йому було не зручно через нестачу місця. Нового мешканця столичного зоосаду звати Хорас. 

За походженням він німець з індійським корінням. Приїхав до Києва з Ростова на Дону за добу і мільйон гривень (із дорогою), відкрив комерційну таємницю платник. «Доставка дорога. Ви ж бачите. Супроводження скрізь. ДАІ Росії, України, митниця», — розповів платник. Для нового улюбленця зоопарку спеціально реставрували вольєр — тут чисто, світло і просторо. А ще для Хораса склали меню. 

«Це фрукти, сіно і зелена маса», — розповіли у зоопарку. Зважаючи на те, який у нього раніше був раціон, будуть привчати до нового. Та у підготовлений люкс Хорас потрапив не відразу. Підйомний кран він прийняв за атракціон і почав розгойдувати клітку-контейнер. Трансфер відбувся тільки після того, як на допомогу прийшли всі робітники зоопарку.

Як зазначило видання Сегодня, побачити слона городяни зможуть через місяць, адже у червні у Хораса карантин.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути