chrome firefox opera safari iexplorer

Волонтери Партії регіонів збирають у Криму підписи на підтримку мовного закону

14 червня 2012 о 15:57

На сьогодні в рамках всеукраїнської акції Партії регіонів «Ми хочемо говорити рідною мовою» в АРК зібрано 8778 підписів.

Про це УНН повідомив у прес-службі КРО Партії регіонів.

У всіх містах і районах автономії понад 200 активістів у складі агітаційних пікетів щодня роздають роз'яснювальні матеріали, обговорюють з кримчанами положення законопроекту, розповідають про принципіальну позицію Партії регіонів у мовній політиці, спрямовану на консолідацію суспільства, розвиток рідної мови.

Крім того, у процесі збирання підписів беруть участь понад 1200 волонтерів, які здійснюють побудинковий обхід.

Всеукраїнська акція Партії регіонів зі збору підписів «Ми хочемо говорити рідною мовою» триватиме до 2 липня.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада Україна прийняла в першому читанні за основу ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики».

Законопроект передбачає для російської мови статус регіональної на більшості територій держави. У Криму з 11 червня збирають підписи на підтримку проекту цього закону.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути