chrome firefox opera safari iexplorer

84 тис. українців «клюнули» на дешеву іпотеку

10 липня 2012 о 12:00

Приблизно 84 тис. українців нині будуть брати участь у державній програмі здешевлення кредитів на квартири (Доступне житло), повідомив міністр регіонального розвитку та ЖКГ Анатолій Близнюк.

«Цим 84 тис. громадян пропонується 5 тис. 967 квартир у 149 об'єктах», — зазначив він під час наради з регіонами.

За словами міністра, на даний момент у рамках реалізації програми укладені 63 угоди, 23 з яких — у Києві. Позичальникам надано 31 кредит, загальна сума яких складає близько 10 млн грн. Із них у Києві профінансовано 16 кредитів на 6,5 млн грн, шість кредитів у Сумській області на 880 тис. грн, три кредити у Криму на 900 тис. 700 грн, по два кредити у Полтавській та Харківській областях, а також по одному кредиту у Кіровоградській та Чернігівській областях.

До цього Близнюк також заявляв, що забудовники надали 4,7 тис. квартир у рамках держпрограми.

Нагадаємо, що програму доступної іпотеки Кабмін прийняв на початку травня. Доступне житло припускає, що сім'ї із сукупним доходом не більше 10 тис. грн на місяць зможуть взяти іпотечний кредит під 3% річних, тоді як держава бере на себе компенсацію частини вартості кредиту до ринкового рівня.

Раніше Нацбанк заявив, що у банків достатньо коштів для кредитування іпотеки.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути