chrome firefox opera safari iexplorer

Через одеський потоп може постраждати Чорне море

12 липня 2012 о 10:52

Затоплення Одеси може призвести до серйозного забруднення Чорного моря, про це повідомив РИА Новости директор програм Greenpeace у Росії Іван Блоков.

"Затоплення Одеси в результаті негоди може призвести до забруднення Чорного моря. Справа у тому, що в таких промислових містах потужним потоком води вимиваються різні токсичні речовини зі сховищ підприємств, що накопичилися за роки. Також очевидною екологічною небезпекою можуть стати нафтопродукти. Зазвичай у такій ситуації в будь-якому місті практично не працюють каналізація та очисні споруди, і все це піде в море ", — сказав Блоків.

За даними МНС України по Одеській області, у середу у зв'язку з поривами вітру і проливним дощем в Одесі були частково обірвані лінії електропередачі й знеструмлено шість сіл у Білгород-Дністровському районі. На даний час пожежно-рятувальні відділення відкачують воду з центральних вулиць міста.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути