chrome firefox opera safari iexplorer

Для київських дітей розробляють «картку школяра»

12 липня 2012 о 09:13

Київська влада розглядає можливість запровадження з наступного року «Картки школяра», яка, за задумом, зможе повністю замінити учнівський квиток.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської держадміністрації, за словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, ідею запровадити «Картку школяра» вперше озвучили самі учні, які брали участь у міському конкурсі проектів «СтратегіЯ».

«Вона може дати учням можливість для проїзду в громадському транспорті, забезпечити вхід у культурні заклади, зокрема, музеї, театри. Ця картка разом із базою даних зможе виконувати функцію електронного щоденника, акумулювати певні кошти для обідів, використовуватися для системи «Безпечна школа», щоб учня пускали у школу. При її розробці ми можемо взяти досвід Стокгольма, де працює така картка і учні шкіл мають знижку на доступ до міської інфраструктури у 30%», – зазначив Р.Крамаренко.

Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути