chrome firefox opera safari iexplorer

Дніпропетровська влада грабує фермерів

14 липня 2012 о 12:37

До Дніпропетровської організації Української Народної партії звертаються фермери Нікопольського та Солонянського районів, які заявляють, що чиновники змушують їх здавати 32% відсотки врожаю пшениці до держрезерву по ціні 1400 гривень за тонну, що набагато нижче за ринкову ціну.

Крім того, треба здати по п’ятдесят кілограмів збіжжя з гектару «на допомогу фірмі «Дніпромлин», причому в останньому випадку неясно, як ця допомога буде оплачена та чи буде оплачена взагалі. Чиновники стверджують, що вони діють за дорученням Голови Облдержадмістрації О. Вілкула

Коментуючи ці події, Голова ДОО УНП А. Сокоринський заявив:

«Це чистісінької води повернення продрозкладки, грабунок і нищення фермерства. Як той казковий персонаж, що перед смертю не міг надихатися, так і Партія Регіонів перед поразкою не накрадеться».

Політик звернув увагу, що в області було створено спеціальний фонд, якому для закупівлі зерна було дозволено закласти в заставу 55 найкращих та найвигідніше розташованих об’єктів культури та медицини, в тому числі – Історичний музей ім...Д.І. Яворницького, обласну лікарню ім... Мечникова, оперний театр, кілька тубдиспансерів (під час епідемії туберкульозу!) та багато інших.

«Зверніть увагу – підкреслив народовець — об’єкти культури та медицини віддають у заклад, начебто, для купівлі хліба у держрезерв, в той же час хліб, фактично, не купують, а грабують!».

Посилання влади на несприятливі погодні умови, на думку політика, свідчать про антинародність політики Партії Регіонів. «У нормальних країнах під час посухи йдуть фермерам на допомогу, пільги запроваджують, а ці окупанти навпаки діють!»

А. Сокоринський заявив, що ДОО УНП звернеться до прокуратури.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути