chrome firefox opera safari iexplorer

Онлайн-магазин Rozetka.ua погодився з претензіями податкової

20 липня 2012 о 09:23

Інтернет-магазин Rozetka.ua — припинив спори з Податковою і визнав заборгованість перед бюджетом, повідомив керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко.

Компанія вже перерахувала державі перші 1,5 млн з 7,3 млн грн, які вимагає держава, натомість, як стверджують джерела «Комерсант-Україна», ДПС знизить претензії до 4,7 млн грн. За словами юристів, легальні схеми мінімізації податків використовує більшість інтернет-компаній, але відстояти свої інтереси в судовому протистоянні з податковою на практиці досить складно, пояснюють юристи.

Щодо компанії «Розетка Уа» податкова відкривала дві справи. У квітні ДПС звинуватила її керівників в оформленні операцій з фіктивними підприємствами та фізособами при ввезенні товару з-за кордону. У податковій стверджували, що «Розетка» ухилилась від сплати податку на додану вартість на 7,3 млн грн, а в кінці червня ДПС виявила склад з контрабандною комп'ютерною технікою на суму близько 50 млн грн в приміщенні, яке раніше орендувала «Розетка». Поки невідомо, чи повністю компанія визнала податкові претензії — в ДПС цю інформацію не коментують. За словами джерела видання у відомстві, загальна сума податкових претензій скоротилася до 4,7 млн. В адміністрації інтернет-магазину «Комерсант» повідомили, що вважають таке рішення компромісом у суперечці з ДПС. «Я сподіваюся, що скоро все вирішиться, і я зможу продовжувати вести бізнес у цій країні», — заявив співвласник магазину Владислав Чечоткін.

Сплата «Розетка» заборгованості фактично означає визнання власної провини, відзначають юристи. Партнер юридичної компанії «Правові партнери» Андрій Доманський допускає, що компанія могла домовитися з ДПС про сплату податків в обмін на закриття кримінальної справи. Крім того, безперервні перевірки компанії практично паралізували її робот.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути