chrome firefox opera safari iexplorer

Переможцем Одеського кінофестивалю став фільм британського режисера

23 липня 2012 о 13:30

Володарем гран-прі ІІІ Одеського кінофестивалю за підсумками глядацького голосування став фільм британського режисера Руфуса Норріса «Зломлені».

Статуетку «Золотий Дюк» та грошову винагороду в розмірі 15 тисяч доларів творцям фільму вручили під час урочистої церемонії закриття фестивалю в Одеському оперному театрі в суботу. Картина оповідає про 11-річну дівчинку на прізвисько Смердючка, хвору на діабет.

Міжнародне журі ОМКФ також визначило переможців міжнародного конкурсу ОМКФ. Приз за найкращу режисуру отримали Бенуа Делепін і Гюстав де Керверн, режисери фільму «Революція» (Франція, 2012). Нагороди за найкращу акторську роботу удостоєний акторський ансамбль фільму «Ляльковий дім» (Ірландія, 2012).

Найкращим фільмом ОМКФ-2012, згідно з рішенням міжнародного журі, стала картина «В тумані» Сергія Лозниці (Німеччина, Росія, Латвія, Нідерланди, Білорусь, 2012). Рішення за всіма номінаціями було ухвалено одноголосно, у зв’язку з чим журі вирішило обійтися без формулювання вручення.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути