chrome firefox opera safari iexplorer

Переможцем Одеського кінофестивалю став фільм британського режисера

23 липня 2012 о 13:30

Володарем гран-прі ІІІ Одеського кінофестивалю за підсумками глядацького голосування став фільм британського режисера Руфуса Норріса «Зломлені».

Статуетку «Золотий Дюк» та грошову винагороду в розмірі 15 тисяч доларів творцям фільму вручили під час урочистої церемонії закриття фестивалю в Одеському оперному театрі в суботу. Картина оповідає про 11-річну дівчинку на прізвисько Смердючка, хвору на діабет.

Міжнародне журі ОМКФ також визначило переможців міжнародного конкурсу ОМКФ. Приз за найкращу режисуру отримали Бенуа Делепін і Гюстав де Керверн, режисери фільму «Революція» (Франція, 2012). Нагороди за найкращу акторську роботу удостоєний акторський ансамбль фільму «Ляльковий дім» (Ірландія, 2012).

Найкращим фільмом ОМКФ-2012, згідно з рішенням міжнародного журі, стала картина «В тумані» Сергія Лозниці (Німеччина, Росія, Латвія, Нідерланди, Білорусь, 2012). Рішення за всіма номінаціями було ухвалено одноголосно, у зв’язку з чим журі вирішило обійтися без формулювання вручення.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути