chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує вступна кампанія до вишів

02 липня 2012 о 11:00

Вступна кампанія 2012 року до вищих навчальних закладів України проходитиме цьогоріч з 2 по 31 липня. Таким чином, нині розпочинається прийом заяв та документів від вступників.

У 2012 році було внесено деякі зміни до державних умов прийому до вітчизняних ВНЗ, тому нагадаємо деякі із них.

Так, прийом документів від осіб, які складатимуть вступні іспити до вишів, закінчиться 20 липня, а вступні екзамени проводитимуться з 21 по 31 липня.

Прийом заяв від абітурієнтів, які мають проходити творчі конкурси (журналісти, актори, режисери, художні напрями) здійснюватиметься упродовж 16 днів – з 2 по 17 липня, а самі творчі конкурси, які проводитимуться у декілька сесій – з 10 до 31 липня.

Рейтингові списки у всіх ВНЗ мають бути оприлюднені не пізніше 12-ї години 1 серпня, а зарахування до вишів на денну форму навчання за державним замовленням – до 11 серпня, відповідно за контрактом – до 25 серпня. Встановлено 3 етапи зарахування після оприлюднення рейтингових списків: перша хвиля – 4 дні на подання документів, 2-3 хвиля – по 3 дні.

Новими умовами також встановлено, що для здобуття освіти на рівні бакалавра допускаються до участі у конкурсному відборі ті вступники, які подають сертифікати зовнішнього оцінювання з балами не нижче 124 по непрофільних предметах та не менше 140 – з профільного.

Вступники можуть подавати документи як особисто, так і в електронній формі до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей). Однак, цьогоріч приймальні комісії зобов’язані фіксувати факт подання кожної заяви у паперовому вигляді в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБПО), пише УКРІНФОРМ.

Раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив, що з керівниками вишів, які порушуватимуть державні умови прийому до вищих навчальних закладів, розриватимуться контракти.

Нагадаємо також, що з 2 липня у Міністерстві починає працювати оперативний штаб «Вступна кампанія 2012 року». Тут буде організовано постійний прийом громадян та забезпечено оперативне реагування на їх звернення з питань вступної кампанії.

Консультаційні телефони штабу: з питань вступу до ВНЗ – (044)486-78-48, до професійно-технічних навчальних закладів – (044)279-16-56.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути