chrome firefox opera safari iexplorer

Україна знову влазить в борги: ВР дозволила позичити у Китая 30 млрд грн

30 липня 2012 о 12:46

Верховна Рада поширила державні гарантії на позику 30 млрд грн, яку надасть державний банк Китаю Україні. За відповідний законопроект проголосувало 263 народні депутати, передає кореспондент УНН.

Документом передбачено внесення змін до Закону України «Про державний бюджет», якими обсяг держгарантій збільшується на суму близько 30 млрд грн.

Як пояснив у своєму виступі перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович, держгарнтії стосовно цієї позики слід надати, оскільки це є умовою китайської сторони для отримання позики 3,6 млрд дол.

Нагадаємо, у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект "Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», яким пропонується залучити кредитні кошти в розмірі 3 млрд дол. для реалізації україно-китайських проектів у сфері сільського господарства.

Автором законопроекту є Кабінет Міністрів України.

Законопроект розроблено з метою забезпечення реалізації проектів у сфері сільського господарства, а саме закупка китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарського знаряддя та іншої сільгосппродукції в Україну або продаж українських злакових культур до Китаю, будівництво заводу засобів захисту рослин, переробки органіко-мінеральних добрив та інші будівельні проекти в Україні, культивація землі, висадка та інше.

Реалізація проектів потребує залучення кредитних коштів у сумі 3 млрд дол. (24,3 млрд грн), що потребує внесення змін до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 року» в частині визначення відповідного напряму надання державних гарантій і збільшення граничного обсягу надання державних гарантій у 2012 році до 39,3 млрд грн.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути