chrome firefox opera safari iexplorer

Українські учні тріумфально закінчили виступи на олімпіаді в США

30 липня 2012 о 11:17

У Джорджтаунському університеті, м. Вашингтон, Сполучені Штати Америки, відбулося урочисте закриття 44 Всесвітньої учнівської хімічної олімпіади. В України «золото», два «срібла» та «бронза». Про це УНН повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

«На олімпіаді змагалися збірні 72 країн світу. Українська команда здобула максимальну кількість нагород – всі наші олімпійці з медалями. „Золото“ виборов Ігор Чернюх, випускник Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка, „срібло“ – Ірина Запорожець, випускниця Балаклійської школи № 1 імені О. А. Тризни Харківської області та Дмитро Шибанов, випускник Севастопольської спеціалізованої школи № 57, „бронзу“ – Андрій Стельмах, учень 10 класу Львівського фізико-математичного ліцею.

Науковий керівник команди України, проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Юрій Холін високо оцінив виступ нашої команди на олімпіаді та назвав його дуже успішним.

У неофіційному командному заліку в надзвичайно напруженій боротьбі команда України перемогла збірні багатьох країн світу та увійшла до десятки кращих. Абсолютним переможцем олімпіади став Флоріан Бергер з Федеративної Республіки Німеччини з результатом 98 балів зі 100 можливих, а в командному заліку перемогла команда Республіки Корея, якій дещо поступилися збірні Тайваню, Російської Федерації та Республіки Індії», — йдеться у повідомленні.

Наступна, 45 Всесвітня учнівська олімпіада з хімії, відбудеться у липні 2013 року у м. Москва (Російська Федерація).

Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути