chrome firefox opera safari iexplorer

Українські ЗМІ намагаються залякати перед виборами?

13 липня 2012 о 11:27

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві профспілки.

«НМПУ не ставить під сумнів необхідність сумлінної сплати податків всіма платниками. Більше того, одним із завдань профспілки є боротьба за високі «білі» зарплати у медіа. Проте порушення власного рішення про мораторій на перевірку дає підстави для припущень, що замовники цього дійства сидять не в ДПА. А мета такої перевірки – демонстративний тиск на ЗМІ перед виборами». — йдеться у заяві.

Медіа-спілка нагадала голові Державної податкової служби (ДПС) Олександру Клименку про його рішення скасувати перевірки засобів масової інформації вже з другого кварталу цього року. «Відповідний наказ ДПС було видано у березні 2012 року, про що є відповідне повідомлення на сайті Служби. НМПУ також закликає Олександра Клименка тримати слово», — наголосили у медіа-профспілці.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня Державна податкова служба у м. Києві заявила, що 28 квітня за наслідками проведення позапланової документальної перевірки телеканалу ТВі було виявлено порушення – заниження належного до сплати в бюджет ПДВ на суму понад 3 млн грн. На підставі цього було порушено кримінальну справу проти директора підприємства Миколи Княжицького — за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

9 липня Шевченківський районний суд Києва виніс постанову на вилучення оригіналів документів у службових осіб ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт», а 12 липня ця постанова була оголошена керівництву підприємства. Цього ж дня керівництво управління податкової міліції ДПС у м. Києві вилучило документацію підприємства.

Юристи ТВі заявили про намір оскаржити постанову Шевченківського райсуду Києва про виїмку документів телекомпанії.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути