chrome firefox opera safari iexplorer

За останні два роки влада закрила близько 300 шкіл

21 серпня 2012 о 18:04

За останні два роки в Україні закрилися близько 300 загальноосвітніх шкіл.

Про це на брифінгу в Харкові заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. Він підкреслив, що у всіх випадках закриття шкіл була дотримана передбачена законом процедура. У той же час Д.Табачник зазначив, що зможе сказати, скільки шкіл закриється цього року, лише після 10 вересня.

«За два роки роботи уряду Тимошенко закрилося 650 шкіл, за два з половиною роки роботи уряду Азарова – трохи менше 300, але в кожному випадку процедура була дотримана, була згода територіальної громади, було перевірено це і міністерством, і прокуратурою. У цьому році я картину зможу доповісти після 10 вересня», – сказав Д.Табачник.

Міністр зазначив, що за законом можна об’єднувати в освітні округи із базовим навчальним закладом кілька шкіл. За його словами, це дозволить оптимізувати витрати на середню освіту та сформувати навчальні центри із належною матеріально-технічною базою.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути