chrome firefox opera safari iexplorer

Через Мін'юст Україна може залишитися без вакцин від грипу

25 вересня 2012 о 15:21

Україна ризикує залишитися без вакцин від грипу та інших медичних препаратів, адже Міністерство Юстиції ніяк не затвердить наказ МОЗ від 07.09.2012 №705 «Про затвердження Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін і форм заяв про декларування зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб і виріб медичного призначення». Про це УНН повідомило джерело в МОЗ.

Через такі дії Мінюсту наразі не можуть бути зареєстровані ціни на вакцини від грипу та низку інших медичних препаратів. Це означає, що в Україні не лише не можуть з’явитися та продаватися нові препарати, а й немає змоги реалізовувати ті, що вже є зареєстрованим, адже неможна встановити відповідні ціни.

Нагадаємо, восени в Україні очікується спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010. Єдиним ефективним методом захисту від грипу є вакцинація.

Відповідно до Наказу відомства від 16.09.2011 №595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути