chrome firefox opera safari iexplorer

Санкції проти телеканалу ТВі скасовано

13 вересня 2012 о 08:31

Телеканалу ТВі дозволили вести зовнішньоекономічну діяльність, повідомив генеральний директор телеканалу Микола Княжицький, говориться в повідомленні 5 каналу.

«За його словами, Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало раніше застосовані санкції», — наголошується в повідомленні.

Раніше Княжицький заявляв про арешт валютних рахунків компанії, неможливість розрахунків на зовнішніх ринках через борг перед одним із зарубіжних партнерів, який оцінювали в $2 тис.

Як повідомлялося, гендиректор телеканалу Княжицький заявляв про те, що валютні рахунки телеканалу ТВі заарештовані.

«Усі наші валютні рахунки заарештовані за листом Мінекономіки, який є абсурдним і не має жодних підстав», — сказав він інтернет-виданню Українська правда у середу.

Княжицький також повідомив, що арешт вже оскаржено в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

 

  В ім'я свободи слова. Співробітники каналу ТВі пікетували Нацраду

 

Водночас, він сказав, що телеканал програв у суді апеляцію Держподатковій службі щодо відшкодування 9 млн грн податкової заборгованості. Суд першої інстанції телеканал виграв.

Як повідомлялося, 12 липня 2012 року стало відомо про порушення кримінальної справи стосовно гендиректора ТВі Княжицького. Податкова міліція звинувачувала його в несплаті 3 млн грн в бюджет.

Княжицький заявляв, що суди у цій справі він уже виграв, всі податки сплачено. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу. Тим часом, голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще в квітні підписав наказ про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

Прокуратура Києва 27 липня скасувала постанову про порушення кримінальної справи проти Княжицького. Перевірка законності порушення зазначеної справи відбувалася за дорученням Президента України Віктора Януковича і за вказівкою генерального прокурора Віктора Пшонки. 1 серпня слідчий відділ податкової міліції в Києві закрив кримінальну справу стосовно Княжицького.

Княжицький увійшов до передвиборного списку Об'єднаної опозиції Батьківщина під номером 11.

Крім того, 20 липня 2012 року телеканал ТВі заявив про відключення з кабельних мереж торгової марки Тріолан, внаслідок чого можливість дивитися його передачі втратили мешканці 11 міст України. У ТВі пов'язали це з «тиском, що чинили на телеканал».

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення самоусунулася від вирішення конфлікту, заявивши, що конфлікт між ТВі та Тріоланом лежить суто в господарській площині.

Згодом журналісти телеканалу ТВі заявили, що кабельний оператор Воля без попередження вирішив з початку осені перевести канал з популярного базового пакета у дорогий розширений пакет, доступний тільки для третини користувачів цього оператора.

Журналісти каналу впевнені, що тиск на ТВі, що почався зі старту виборчої компанії в країні, спрямований на «знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу».

Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу після засідання Нацради у Києві 4 вересня повідомив, що Нацрада проведе моніторинг всіх провайдерів програмних послуг на предмет відключення каналу ТВі.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути