chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні 12-та річниця зникнення Георґія Ґонґадзе

16 вересня 2012 о 10:22

Небайдужі громадяни України у неділю, 16 вересня, знову зберуться, аби вшанувати пам'ять Георгія Ґонґадзе, а також всіх загиблих журналістів за часи Незалежності України.

У Києві вечір пам'яті розпочнеться о 19:30 на Майдані незалежності, у Львові — в цей же час біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Від пам’ятника Шевченку колона з запаленими свічками рушить до дерева пам’яті Ґонґадзе.

«Вже вкотре вимагатиметься покарати всіх причетних до вбивства Георгія, хоч після 12 років політичного цинізму віра в це помітно слабшає. Жахливим виглядає також і те, що люди які мали стосунок до вбивства журналіста не просто не сидять за ґратами, а продовжують займати ключові посади в державі», — говорять організатори акції.

Так само, як і в минулі роки, акція організовується звичайними громадянами, а тому на ній традиційно не буде трибун і ораторів, персональних промов та списку організаторів, партійної чи організаційної символіки.

«Рідна країна»

За матеріалами facebook та ZIK

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути