chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в столичних школах проведуть Всеукраїнський олімпійський урок

03 вересня 2012 о 13:33

Голова КМДА Олександр Попов підтримав ініціативу Державної служби молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету щодо відзначення Дня фізичної культури і спорту та затвердив план заходів. Підписане відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Так, 1 вересня на Хрещатику відбулося спортивно-видовищне свято «Стрибки на майдані», яке й дало початок заходам у рамках Року спорту та Дня фізичної культури і спорту, що триватимуть до 9 вересня.

Із 3 до 9 вересня у загальноосвітніх закладах Києва проведуть Олімпійський урок та урочисті зустрічі з учасниками, переможцями та призерами літніх і зимових Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, із провідними спортсменами, тренерами, ветеранами фізкультури та спорту.

8 вересня відбудеться фінал Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх – єднає Україну!». Цього ж дня на вул. Хрещатик (від Бессарабської площі до вул. Прорізної) пройде Всеукраїнський олімпійський урок.

Крім того, з 3 до 9 вересня на спортивних майданчиках, стадіонах та спорудах Києва проводитимуться різноманітні спортивно-масові заходи.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути