chrome firefox opera safari iexplorer

У Донеччини закінчилися гроші на медичну реформу

19 вересня 2012 о 14:10

«Найболючішим» питанням у реалізації пілотного проекту реформування медичної галузі в Донецькій області стала організація роботи другого рівня допомоги.

Про це на зустрічі з Краснолиманська медиками повідомила заступник губернатора Олена Петряєва, пише donbass.ua.

За її словами, другий рівень виявився у більш складній ситуації, ніж первинний рівень. «Ми працюємо наразі над тим, щоб змінити відсоток відрахувань на охорону здоров´я, диференційований для міст і районів. Так вийшло, що уніфікований коефіцієнт 4,8% був даний на первинний рівень надання меддопомоги. Це було добре для сільської місцевості. Для міст — 10% йшло на первинку, все інше — на вторинному. Тому цього року виник великий дефіцит фінансових коштів», — пояснила Петряєва.

Вона зазначила, що зараз йде перерозподіл виділених грошей. «Цьому року від однієї з субвенцій, яка йшла на зміцнення матеріально-технічної бази другого рівня, ми відщипнули частину. З 151 мільйона 53 ми віддали на заробітну плату та комунальні платежі. Тому, що ми розуміємо, що дефіцит у регіоні досить великий. А взагалі він становив на 1 січня поточного року — 460 мільйонів. Це колосальна сума», — підкреслила заступник губернатора.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути