chrome firefox opera safari iexplorer

Донеччанин побив світовий рекорд зі швидкості гри на гітарі

31 жовтня 2012 о 12:31

Донеччанин Сергій Путятов встановив черговий рекорд України, зігравши на електрогітарі 330 нот за 10 секунд, пише «Голос України».

Торік Сергій зіграв 30 нот за секунду й клятвено пообіцяв покращити свій результат. І дотримав слова!

Музикант порівнює «надзвукову» швидкість гри з польотом надзвукового літака. Не дивно, що рекорд зареєстрували на території Національного авіаційного університету в Києві поруч із крилатою машиною.

Процедура проходила суворо: спочатку музикант зіграв твір двічі у швидкому і двічі в повільному темпі, щоб потім рекорд змогли проаналізувати. Потім експерт вмикнув секундомір, і... «застрекотали» ноти.

Можливо, впевненості музикантові додало те, що виконував він етюд, який сам написав. Книга рекордів України визнала нове досягнення донеччанина світовим.

Офіційно світовий рекорд нині «закріплено» за жителем Бразилії: 24 ноти за секунду. Але реєстрація в Книзі рекордів Гіннесса — дороге задоволення: близько 20 тисяч доларів, яке українець поки що не може собі дозволити.

Самородок із Донбасу підкреслює, що всього добився своєю наполегливістю, а не грішми і зв’язками, але тут без допомоги грамотного продюсера не обійтися. Тим часом Путятов у наступному році планує зіграти 34 ноти за секунду.

І все-таки для слухачів важлива не кількість, а якість музики. Сергій випустив три різнопланові альбоми інструментальних композицій, його мелодії та авторські пісні англійською транслюються на радіостанціях України.