chrome firefox opera safari iexplorer

Львівська цитадель отримала статус об’єкта національної культурної спадщини

18 жовтня 2012 о 15:35

Прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав Постанову Кабінету Міністрів України №929 від 10 жовтня 2012 р. «Про внесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України».

Кабінет Міністрів України затвердив перелік об’єктів культурної спадщини національного значення, що їх постановив внести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. У переліку чимало об’єктів, розташованих на Львівщині та в обласному центрі. З-поміж них чільне місце посідає ансамбль оборонних споруд Цитадель – місце концентраційного табору «Шталаг-328» – пам’ятка історії, архітектури, містобудування (1851–1854 роки, 1941 – 1944 роки) на вул. Грабовського у Львові. Їй присвоїли номер 130026-Н.

«Це дуже важлива перемога львівської громади. Надання Цитаделі статусу національної пам’ятки відкриває нові можливості для музеїфікації і збереження цього місця пам’яті», – зазначили у коментарі IA ZIK депутат Львівської міської ради Віра Лясковська та директор Американсько-українського бюро з прав людини і дотримання чинного законодавства Мейлах Шейхет, котрі неабияк доклалися до того, щоб всебічно дослідити об’єкт та виготовити паспорт пам’ятки Львівська цитадель, внесеної до реєстру.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути