chrome firefox opera safari iexplorer

Понад 16% українців страждають від недоїдання

17 жовтня 2012 о 13:12

Останнім часом значно виріс відсоток людей,які недоїають, тобто споживають менше 2 100 кілокалорій на добу. За рік відсоток таких людей в Украіні зріс до 16,2%. Про це під час конференціі заявила Катерина Рибальченко старший програмний менеджер Програми розвитку ООН, передає кореспондент УНН.

«Украінці мають значні проблеми із урівноваженням власного бюджету. Бідними вважаються ті, котрі витрачають більше 60% сімейного бюджету на харчування. За за минулий рік відсоток таких людей в Україні зріс до 41,5%.» — сказала вона.

За іі словами ріст цього показника незначний, проте зруйновано позитивну тенденцію. До 2008 року рівень бідності знижувався. Сьогодні Україна повернулась на рівень 2006 року.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути