chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні по всій території України очікується похолодання

09 жовтня 2012 о 11:16
9 жовтня по всій території України очікується похолодання.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на Гідрометеорологічний центр.

На заході України мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі +1...+6 градусів, на ґрунті місцями заморозки 0...-3 градуса, вдень +9...+14 градусів.

На півночі України мінлива хмарність, у Житомирській і Київської областях без істотних опадів, на іншій території дощ, у Сумській області місцями сильний дощ, вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі +2...+7 градусів, у Житомирській області на ґрунті місцями заморозки 0...-3 градуса, вдень +10...+15 градусів.

У центрі України мінлива хмарність, дощ, тільки у Вінницькій, а вдень в Кіровоградській областях без опадів, вітер західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі +3...+8 градусів, у Вінницькій області на ґрунті місцями заморозки 0...-2 градуса, вдень +10...+15 градусів.

На сході України мінлива хмарність, дощ, місцями сильний, подекуди гроза, вітер західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі +5...+10 градусів, вдень +12...+17 градусів.

На півдні України мінлива хмарність, дощ, тільки в Одеській і Миколаївської областях переважно без опадів, вітер західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі +5...+10 градусів, на узбережжі морів до +15 градусів, вдень +13...+18 градусів.

У Криму мінлива хмарність, дощ, уночі місцями сильний, подекуди гроза, вітер західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі +5...+10 градусів, вдень +12...+17 градусів.

9 жовтня в Києві очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +5...+7 градусів, вдень +12...+14 градусів.

Разом з тим з 10 по 13 жовтня в Україні буде спостерігатися досить прохолодна погода, температура повітря вночі буде 2-7 градусів тепла, повідомляє УНІАН з посиланням на начальника Гідрометцентру України Миколу Кульбіду.

Крім того, на поверхні ґрунту, а в Карпатах – і в повітрі, будуть спостерігатися заморозки від -1 до -5 градусів.

Максимальна денна температура буде переважно становити від 10 до 16 градусів тепла, і тільки на півдні й у південно-східних областях стовпчик термометра підніметься до 20-22 градусів тепла.

За словами Кульбіди, 14-15 жовтня в Україні пройдуть дощі, і найбільше їх очікується в західних, центральних і північних областях, набагато менше – на сході й півдні країни.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути