chrome firefox opera safari iexplorer

Столичні священники долучаються до виборчої агітації

09 жовтня 2012 о 17:22

У Києві священик після служби у церкві розгорнув агітаційну діяльність за кандидата в депутати – самовисуванця Юрія Полуектова.

Про це повідомили читачі «Української правди. Київ».

«У неділю, 7 жовтня, на території парафії св. княгині Ольги, що знаходиться на вулиці Вербицького у Києві, церковнослужителі по закінченні ранкової служби вручали прихожанам агітаційні матеріали із закликом голосувати на майбутніх виборах до Верховної Ради за Юрія Полуектова, що іде на вибори по мажоритарному округу № 216 у Дарницькому районі», — розповіла киянка Вікторія.

На агітаційній листівці кандидат у депутати Полуектов зображений поруч із настоятелем Ольгинської церкви протоієреєм Всеволодом Рибчинським. На звороті – розписані численні обіцянки кандидата всебічно покращувати життя мешканців району і країни загалом.

За словами читачів УП, політичною агітацією у стінах Ольгинської церкви священики займаються не перший рік.

«Окрім регулярної підтримки окремих кандидатів, священики цього храму неодноразово агітували своїх парафіян голосувати спочатку за президента Кучму, а потім за „православного“ президента Януковича», — додала Вікторія.

Зокрема, за її словами, під час президентської кампанії 2004 року у храмі роздавали листівки з фальшивим пророцтвом якихось старців з Афону, що настійно радили усім православним християнам голосувати лише за «обраного на небесах» Віктора Януковича, а тим, що не проголосують, погрожували різноманітними апокаліптичними прокляттями.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути