chrome firefox opera safari iexplorer

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Києві відбудуться масштабні акції

29 листопада 2012 о 17:01

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у столиці відбудуться загальноміські акції. Привернути увагу мешканців Києва до однієї з найактуальніших проблем сучасності мають намір громадські організації, соціально-відповідальні бізнес-структури та міська влада. Про це УНН повідомили у  прес-службі КМДА.

Так, сьогодні о 17:00 на сходах біля Українського Дому в рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом відбудеться щорічна акція «Свічкова хода-2012». Цьогоріч – це буде інтерактивний флеш-моб: учасники запалять свічки та викладуть їх у формі «червоної стрічки».

Крім того, з 30 листопада до 2 грудня в мережі гіпермаркетів «АШАН» усім охочим робитимуть безкоштовне експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію. Організаторами акції виступили Київський міський центр профілактики та боротьби зі СНІДом спільно з неурядовою організацією AIDS Healthcare Foundation (AHF).

Безпосередньо 1 грудня об 11:00 біля монументу «Червона стрічка» за адресою вул. І. Мазепи, 23 відбудеться меморіальна акція під гаслом «Червону стрічку носять небайдужі».

Також Київське міське об’єднання Всеукраїнської мережі ЛЖВ запрошує всіх охочих на благодійний рок-концерт «ROCK&HELP», який відбудеться 2 грудня в одному з пабів на Позняках за адресою вул. Мішуги, 3 (телефон для довідок 099 718 56 71).

У Київському міському центрі профілактики та боротьби зі СНІДом інформують, сьогодні в Києві, як і в усьому світі, проблема поширення ВІЛ/СНІДу залишається дуже актуальною. Наразі на обліку в Київському міському центрі профілактики та боротьби зі СНІДом перебуває 8 785 осіб, які живуть з ВІЛ, із них 575 дітей, яких народили ВІЛ-позитивні матері. У кожного п’ятого дорослого діагностовано кінцеву стадію ВІЛ, тобто СНІД.

Рівень захворюваності на ВІЛ-інфекцію в столиці за 9 місяців поточного року є найвищим за останні 5 років і складає 33,2 на 100 тис. нас. (2011 р. – 32,2). Серед 969 зареєстрованих з початку року випадків ВІЛ-інфекції 9 припадає на дітей. Крім того, зберігається тенденція до поступового збільшення інфікування ВІЛ серед дорослих статевим шляхом. Незважаючи на розширення доступу до антиретровірусної терапії, за 9 місяців 2012 року СНІД забрав життя 165 людей. Показник смертності від захворювань, зумовлених СНІДом, у Києві становить 5,9 на 100 тис. населення. Шанс на збереження здоров’я та продовження повноцінного життя людини з ВІЛ зменшується внаслідок пізнього звернення до лікаря.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути