chrome firefox opera safari iexplorer

Google потрапив в «чорний список» сайтів Росії

26 листопада 2012 о 12:12

Чергова IP-адреса найбільшого світового пошуковика Google знову влучила у російські «чорні списки» сайтів із забороненою інформацією.

Про це передають «Ведомости».

Згідно з повідомленням, Google став регулярним гостем списку сайтів із забороненою інформацією, що почав працювати з 1 листопада. Тиждень тому в нього на кілька годин потрапила адреса служби пошуку картинок, в середині тижня на кілька годин заборонили найбільший відеохостинг світу Youtube. А 25 листопада користувачі популярного сайту техноблог Habrahabr.ru виявили, що влада заблокувала IP-адреса 173.194.71.132. Він належить сервісу блогів blogspot.com, яким володіє Google.

Раніше Роскомнадзор, що обслуговує zapret-info.gov.ru, оперативно видаляв з нього сайти Google — наприклад, сервіс Youtube звідти вичистили за годину. Проте сьогодні вранці blogspot.com як і раніше знаходиться під забороною.

Згідно зі списком, рішення про заборону blogspot.com винесла Федеральна Служба з контролю за обігом наркотиків ще 13 листопада, а сам сайт заборонили в суботу, 24 листопада.

Крім файлів служби блогів, за адресою 173.194.71.132 Google також зберігає шрифти, плагіни для популярного браузера Chrome, а також файли, які користувачам присилають в листах на поштові скриньки Gmail. На Habrahabr користувачі скаржаться, що завантажити поштові вкладки вони не можуть.

Роскомнадзор пояснив нове попадання IP-адреси компанії Google в єдиний реєстр сайтів із забороненою інформацією програмним збоєм.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути