chrome firefox opera safari iexplorer

Священник з Одеси став чемпіоном світу з пауерліфтингу

20 листопада 2012 о 14:41

Отець Віктор (Кочмар), священик храму Успіння Пресвятої Богородиці із села Червоноармійське Болградського району, став чемпіоном світу з пауерліфтингу, який проходив у місті Лас-Вегасі, що у США.

У чемпіонаті брали участь понад тисяча спортсменів із 43 країн, пише Голос України.

Православний священик вижав штангу вагою 220 кілограмів і став чемпіоном у суперважкій категорії (понад 125 кілограмів) і віковій — понад 40 років.

В. Кочмар є чинним чемпіоном світу із жиму штанги з положення лежачи за версією WDFPF (Всесвітньої бездопінгової федерації пауерліфтингу).

Він автор чотирьох світових рекордів і піднімає штангу вагою чверть тонни.

Фото kyrios.org.ua

Зазначимо, що до прийняття сану отець Віктор працював у міліції, звідки звільнився у званні прапорщика. Останні 10 років В. Кочмар служить у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в селі Червоноармійське Болградського району. Штангою він займається з 1989 року.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути