chrome firefox opera safari iexplorer

23 грудня — фінал відбору на «Євробачення» на Першому Національному

22 грудня 2012 о 12:21

Перший Національний телеканал у неділю, 23 грудня, в прямому ефірі транслюватиме фінал національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення – 2013».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Першого Національного.

Трансляція розпочнеться об 11.50. За результатами національного відбору професійне журі та телеглядачі оберуть виконавця, який представлятиме Україну в травні 2013 року в Швеції.

В той же час НТКУ пропонує колегам-журналістам не просто подивитися, як відбуваються виступи претендентів і працює конкурсне журі, а й визначити власного переможця національного відбору.

Згідно з офіційно затвердженими умовами, НТКУ визначає переможця національного відбору за результатами двох голосувань – голосування професійного журі, яке складається з відомих експертів у сфері вокального мистецтва, телебачення і шоу-бізнесу, а також інтерактивного голосування глядачів відправленням SMS-повідомлень (одне повідомлення з одного номера).

Цього року НТКУ запроваджує нововведення і додає окреме голосування, яке буде здійснюватися представниками ЗМІ і відбуватиметься паралельно з офіційною процедурою визначення переможця.

До участі у цьому проекті Перший Національний запрошує представників українських телеканалів, друкованих ЗМІ та Інтернет-ресурсів. Жодних обмежень щодо кількості запрошених від одного ЗМІ не встановлюється, але участь у голосуванні відбуватиметься за принципом «1 ЗМІ – 1 голос».

У день фіналу кожен з учасників проекту матиме можливість прослухати виступи всіх 20 конкурсантів і заповнити анкету, подібну тим, які будуть заповнюватися членами журі. Підрахунок голосів, відданих українськими ЗМІ за того чи того виконавця, буде здійснений одночасно з офіційним голосуванням телеглядачів і журі, а його результати будуть оприлюднені на спеціальній прес-конференції одразу після завершення національного відбору.

НТКУ не тільки оголосить переможця за версією ЗМІ, а й оприлюднить результати голосування кожного з учасників проекту на сайті офіційного телеканалу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути