chrome firefox opera safari iexplorer

З футбольної карти України зникне столичний «Арсенал»

21 грудня 2012 о 11:00

За відомостями газети Команда, проект під назвою Арсенал (Київ) більше не цікавий спонсорам клубу.

У сьогоднішньому номері Команди з'явилася тривожна замітка. Про це в кулуарах говорилося давно і ось тепер про це заговорили відкрито — київському Арсеналу значно урізується фінансування.

Що ж стосується подальшого розвитку ситуації з Арсеналом, то, на думку журналістів газети, в зимове міжсезоння не виключений масовий вихід з команди провідних виконавців.

Оптимістичний варіант для канонірів може бути таким: на посаді головного тренера Кучука замінює його асистент Юрій Бакалов, який намагається зліпити більш-менш боєздатний колектив з числа гравців, що залишилися. Його головним завданням у весняній частині чемпіонату буде збереження прописки в Прем'єр-лізі (бочковий запас після 18-ти турів дозволить безболісно перенести деякі втрати).

Чому Бакалов? Тому що саме Юрій Михайлович у грудні не йшов у відпустку, часто бував на нарадах з керівництвом клубу і підтверджував свій приїзд на базу 8 січня, а футболістів — 10-го числа. Він має досвід самостійної роботи головним тренером, трудиться в київській команді тривалий період і добре знає можливості не тільки гравців основи, але і молодіжного складу.

Що стосується песимістичного варіанту розвитку подій, то він може бути дуже простий: команда зніметься зі змагань, а ФК Арсенал припинить своє існування. У такому випадку головним болем нинішніх керівників клубу буде лише розпродаж футболістів, оскільки, як відомо, ні стадіону, ні бази у канонірів немає.

Крім того, у разі банкрутства Арсеналу і навіть якщо столичний клуб таки залишиться на плаву, йому доведеться в терміновому порядку розбиратися з міжнародними боргами. На початку грудня Слідча палата інстанції UEFA з фінансового контролю клубів передала на розгляд Арбітражній палаті справу ФК Арсенал (Київ) у зв'язку з тим, що його боргові зобов'язання з 30 червня по 30 вересня 2012 року не тільки не були погашені, але навіть зросли.

Терміни винесення рішень про санкції і дати засідань Арбітражної палати поки ще не визначені, однак зрозуміло, що на початку нового року УЄФА постарається розібратися з порушниками фінансової дисципліни.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути