chrome firefox opera safari iexplorer

Андрій Медведєв залишив Федерацію тенісу України

31 січня 2013 о 09:02

Відомий український тенісист, почесний президент Федерації тенісу України Андрій Медведєв заявив про своє небажання продовжувати роботу у виконкомі організації, а також закликав нового главу ФТУ народного депутата від Партії регіонів Сергія Мошака подати у відставку, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

«Закликаю Сергія Мошака, поки не пізно, подати у відставку і почати широкий діалог громадськості. Щоб прийти до угод, які виключать повторення подібних ситуацій у майбутньому. Прошу виключити мене зі складу виконкому ФТУ», — йдеться в офіційній заяві Медведєва.

За його словами, «в українському тенісі відбулися події, що вимагають швидкої реакції та дій, спрямованих на запобігання розколу всередині тенісної громадськості».

«26 січня 2013 я відчув, в якій непривабливій ролі сам опинився вісім років тому, коли мене вмовили висунути свою кандидатуру в президенти ФТУ на противагу іншому кандидату. І тоді, і зараз всім процесом керував один чоловік — Сергій Лашкул. І тоді, і зараз заради своєї особистої вигоди він жертвував потенційними і практично гарантованими інвестиціями в теніс», — відзначає тенісист.

Він зазначив, що «усвідомлював свої помилки і намагався їх виправити». «Я не хочу, щоб мій статус почесного президента підтверджував мою згоду з усім тим, що відбувається в нинішній ФТУ. Мене ніхто не питав, чи хочу я залишатися в новому виконкомі. А тепер, коли до моїх аргументів про вироблення загального підходу, знаходження розумного діалогу не прислухалися, і все зробили „через коліно“, я точно знаю, що не буду працювати в організації, яка втрачає довіру людей», — йдеться у зверненні Медведєва.

Відзначимо, що перший віце-президент української Федерації тенісу Юрій Сапронов також попросив виключити його з виконкому ФТУ через конфлікт, який виник при проведенні позачергової звітно-виборної конференції федерації. Він назвав подію «брудним фарсом».

Як повідомлялося, 27 січня новим президентом Федерації тенісу України став народний депутат від Партії регіонів Сергій Мошак. Спочатку на цей пост претендували ще два кандидати — українські бізнесмени Гарі Корогодський та Сергій Лагур, але вони достроково залишили збори.

Медведєв є переможцем 11 турнірів АТР, фіналістом Відкритого чемпіонату Франції 1999 року. Він став першим європейцем, якому вдалося перемогти в двох підряд турнірах серії «Мастерс». У 1994 році Медведєв був четвертою ракеткою світу. У 2004 році він був обраний президентом Федерації тенісу України, у 2006 році став почесним президентом організації.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути