chrome firefox opera safari iexplorer

На столичній Пейзажці відкрився "Дитячий арт-парк «Пейзажка: два світи»

15 січня 2013 о 09:00

14 січня на Пейзажній алеї відкрився новий арт-об’єкт – "Дитячий арт-парк «Пейзажка: два світи».

Про це повідомляє кореспондент «Української правди».

Новий майданчик авторства Федора Баландіна і Костянтина Скритуцького покликаний не лише розважати, а й розвивати.

На відкриття майданчику прийшло столичне керівництво, до чого працівники місцевого ЖЕку готувалися цілих три дні, прибираючи сніг і лід.

Як повідомив «Українській правді» Юрій Чічак, на частині алеї, протяжністю в 150-200 метрів трудилися «добрий десяток людей з лопатами, трактори, КАМАЗи і ЗІЛи. Сніг прибрали, щедро насипали солі і піску».

Крім того, керівництво ЖЕКу ще в суботу почало розганяти автомобілістів, що мешкають у навколишніх будинках, щоб не псували відеокартинку припаркованими автомобілями, коли зніматимуть чиновників.

"Заїжджаю (у суботу) у свій двір, паркуюся в ряді машин. Підходить заступник директора ЖЕКу і з'ясовує, чому я сюди приїхав, потім в приказному тоні: «В Понеділок до 9.00, щоб машину забрали»! На моє запитання: «У чому справа?», відповідає: «А що, ви думаєте ми тут так поприбирали, щоб ви машини ставили!», — обурився столичний мешканець.

Як повідомляє прес-служба мерії, на території арт-парку в ігровій алегоричній формі дітям показане ставлення громадян до сплати податків.

«Тож педагоги й батьки матимуть змогу в такій цікавій формі пояснити малечі основи побудови цивілізованої економіки», — відзначили в КМДА.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути