chrome firefox opera safari iexplorer

Найближчим часом Україні прогнозують чергову епідемію грипу

15 січня 2013 о 12:58

Ймовірна епідемія грипу в Україні може бути викликана вірусом грипу типу А H3/N2. Про це під час прес-конференції сказала завідувач відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП “Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського” Алла Мироненко, передає кореспондент УНН.

А.Мироненко розповіла, що наразі ситуація із захворюваність на грип є традиційною для цього часу. Разом з цим, найближчим часом очікується збільшення кількості хворих на грип.

“Епідемії немає, але віруси вже почали циркулювати. За даними київських лікарень вже є 5 підтверджених випадків грипу – це грип типу В H3/N2 та 3 випадки H1/N1”, — сказала вона.

А.Мироненко зазначила, що вірус грипу H3/N2 є новим для України та особливо небезпечним з точки зору виникнення ускладнень.

“Саме він буде провідним збудником епідемії в Україні. H3/N2 дає підвищені ускладнення на органи дихання, цей збудний найчастіше викликає епідемії”, — додала вона.

Нагадаємо, за даними ВООЗ найкращим методом захисту від грипу визнана вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

На території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути