chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні стартують Вечори французького кіно

24 січня 2013 о 15:17

Сьогодні, 24 січня в Україні розпочинається фестиваль Вечори французького кіно — щорічна колекція найгучніших французьких кінопрем'єр року, яка буде показана в кінотеатрах найбільших міст країни.

24 січня фестиваль відкриється у Києві (кінотеатр Київ) і в Одесі (кінтеатр Батьківщина) показом вінтажної французької комедії Кохання на кінчиках пальців - історією з життя провінційної Франції середини ХХ століття, коли мода і міське життя були особливо яскравими і барвистими. Молодий режисер Режі Ронсар для свого дебютного фільму зміг залучити зоряну команду — акторів Ромена Дюрі і Береніс Бежо, а також оператора Гійома Шиффмана, що отримав за свою роботу над фільмом Артист номінацію на премію Оскар, повідомили Корреспондент.net у компанії Артхаус Трафік.

Крім того, у програмі 8-го фестивалю Вечори французького кіно із Citroen — ще 4 французькі прем'єри. Шорох кубиків льоду - фільм культового і легендарного режисера і письменника Бертрана Бліє, чорна комедія з головним французьким актором останнього року Жаном Дюжарденом (Артист) в ролі талановитого алкоголіка із галюцинаціями.

Любовна комедія Психи, головну роль в якій зіграв французький актор Ерік Елмонсіно — найкращий «кіноекранний Серж Генсбур» на думку багатьох критиків, зірка фільму Генсбур. Кохання хулігана.

Драма Рай чудовиськ - це незвичайна і складна сімейна історія, розказана дітьми.

Завершує програму Велика вечірка - комедія в стилі панк, де можна помилуватися відомим французьким комедійним актором Бенуа Пульвордом в образі запеклого анархіста середніх років, що бунтує проти побутового капіталізму.

Фільми демонструватимуться французькою мовою з українськими субтитрами.

У січні 2012 року фестиваль Вечори французького кіно пройде вже 8-й раз.

ДАТИ СТАРТУ ПРОЕКТУ В ІНШИХ МІСТАХ

Київ, Одеса — з 24 січня

Дніпропетровськ, Харків — з 31 січня

Львів — з 1 лютого

Чернівці — з 7 лютого

Донецьк — з 21 лютого

Вінниця — з 22 лютого

Запоріжжя — з 7 березня

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути